Terapi

Psykoterapi handler om at hjælpe mennesker gennem livets vanskelige perioder. Det er en vej til læring og selvindsigt med det formål at blive bedre til at hjælpe sig selv når livet gør ondt og kan synes meningsløst.

Der kan være mange forskellige grunde til at gå i psykoterapi. De fleste mennesker opsøger en psykoterapeut, fordi der netop er noget i livet som er svært. Det kan være, at man kæmper med angst, depression, stress eller en følelse af at ikke at være god nok og lykkes i sit, sådan som man havde forventet eller håbet. Man kan også have haft en traumatisk oplevelse, befinde sig i en krise eller af andre årsager have brug for hjælp til at komme videre i livet.

Psykoterapeuter hjælper også mennesker, som ikke er i krise, men som har et ønske om at lære sig selv bedre at kende, for at udvikle sig selv og sit potentiale enten professionelt eller personligt. Der kan således være mange forskellige årsager til at søge hjælp hos en psykoterapeut. Et forløb hos en psykoterapeut skræddersys efter et menneskes individuelle behov, og der kan således være stor forskel på, hvor lang tid et forløb vil strække sig over.